Înființare
peluză gazon

O peluză gazonată nu reprezintă doar o suprafață de teren înierbată, ci imaginea de fundal a unei grădini, sau chiar elementul principal constitutiv în construcția unui peisaj arhitectural. Realizarea peluzelor înierbate presupune multă muncă și necesită o îngrijire de specialitate.
Gazonarea prin însămânțare: Aici se poate opta pentru însămânțarea directă a gazonului pe suprafața dorită după pregătirea prealabilă a terenului. Gazonarea prin însămânțare directă are costuri scăzute, dar necesită o îngrijire deosebită și de durată de la însămânțare, până maturitatea peluzei, orizontul de așteptare fiind de câteva luni. Până la prima tundere (2-3 săptămâni) nu este voie sa fie călcată suprafața, iar în primele 2-3 luni este bine să nu folosită peluza. Tot în această perioadă apar buruienile care trebuie combătute manual sau chimic, și, eventual completarea golurilor cu sămânța.
Gazonarea prin montaj rulou: Rulourile de gazon – produse în ferme specializate – sunt sub forma unui covor de iarbă cu un strat de pământ de 2-3 cm, realizat special pentru diferite tipuri de folosință. Ușor și rapid de montat, utilizabil la foarte scurt timp de la montare (1 săptămână), curat de boli, buruieni și daunatori, ușor de manevrat, dar cu costuri semnificativ mai mari.
Amenjarea unei suprafețe gazonate începe cu pregătirea terenului și aici amintim doar câteva operații de bază:

Înființare peluză gazon

Contactează-ne